Magefølelser podkast

Magefølelsen din kan redde liv. Hvis du vet eller tror at noen kan bli utsatt for vold eller overgrep, kan du ha avvergingsplikt. Avvergingsplikten går foran taushetsplikten. Denne podkasten er laget for å minne om avvergingsplikten, og vise situasjoner der den kan være avgjørende.

Sorthvittbilde av en fin stue

Maren

I mange tilfeller ved partnerdrap har noen visst om volden fra før. Våger du å være den som bryr deg og gjør noe, før det er for sent?

Hør episoden på Spotify

Sorthvittbilde av telefon og øretelefoner

Anonym

For Marie er det viktig å ha et åpent sinn på jobb. Hva skal hun gjøre når hun blir bekymret for at den som ringer hjelpelinjen kan begå et nytt overgrep?

Hør episoden på Spotify

En telefon ligger alene på et bord

Samira

Samira er redd, og melder helsesykepleier. Redd for å bli sendt til foreldrenes hjemland og giftet bort.

Hør episoden på Spotify

Sorthvittbilde av en tannlegestol

Kristian

En tannlege får en dårlig magefølelse når han behandler en ung gutt og oppdager blåmerker i ganen. Når han snakker med far, er far helt uinteressert. Hva gjør han nå?

Hør episoden på Spotify

Sorthvittbilde av huskestativ

William

En barnehageansatt oppdager brannsår på armen til William, en liten gutt i barnehagen. Dessverre er det ikke første gang William har hatt brannsår. Hva skjer egentlig hjemme hos William?

Hør episoden på Spotify

Sorthvittbilde av legekontor

Magnus

Fastlegen får besøk av lille Magnus. Magnus har skader som indikerer at alt ikke er helt som det skal være hjemme. Legen er usikker, skal han gripe inn?

Hør episoden på Spotify