Magefølelser – en podkast
Hvis du vet eller tror at noen vil bli utsatt for vold eller overgrep, kan du ha avvergingsplikt. Avvergingsplikten går foran taushetsplikten. Podkasten er laget for å minne om avvergingsplikten og vise situasjoner der den kan være avgjørende. Magefølelsen din kan redde liv.
.
Karina
To jenter som deler leilighet hører bråk fra naboleiligheten. Det er ikke første gang de hører naboparet gjennom veggen, og de er bekymret for om det de hører er vold. Bør de gjøre noe?
Noah
Mammaen til bursdagsbarnet har behov for å lufte noe etter selskapet. Hun er bekymret for en av de små gjestene som har fortalt at ikke alt er som det skal hjemme.
Synnøve
Ina jobber på et dagsenter for eldre og er bekymret for Synnøve, en eldre dame som bor sammen med sin voksne datter. Synnøve har stadig sår og blåmerker. Hva foregår hjemme hos Synnøve?
Maren
I mange tilfeller ved partnerdrap har noen visst om volden fra før. Våger du å være den som bryr deg og gjør noe, før det er for sent?
Anonym
For Marie er det viktig å ha et åpent sinn på jobb. Hva skal hun gjøre når hun blir bekymret for at den som ringer hjelpelinjen kan begå et nytt overgrep?
Samira
Samira er redd, og melder helsesykepleier. Redd for å bli sendt til foreldrenes hjemland og giftet bort.
Kristian
En tannlege får en dårlig magefølelse når han behandler en ung gutt og oppdager blåmerker i ganen. Når han snakker med far, er far helt uinteressert. Hva gjør han nå?
William
En barnehageansatt oppdager brannsår på armen til William, en liten gutt i barnehagen. Dessverre er det ikke første gang William har hatt brannsår. Hva skjer egentlig hjemme hos William?
Magnus
Fastlegen får besøk av lille Magnus. Magnus har skader som indikerer at alt ikke er helt som det skal være hjemme. Legen er usikker, skal han gripe inn?
Suzann
Suzann drar fra krisesenteret og tilbake til kjæresten sin. Det bekymrer en ansatt. Hva gjør krisesenteret?